On Stage!

hartstichting

Maatschappelijke stage is vrijwilligerswerk doen en daardoor iets doen voor anderen en iets leren voor jezelf. Je leert op een leuke manier wat je voor anderen in de maatschappij kunt doen, zonder dat je er geld voor krijgt. De stage is een onderdeel van het schoolprogramma, net als je andere vakken. Alle leerlingen die in schooljaar 2011-2012 starten in het voortgezet onderwijs (praktijkonderwijs, vmbo, havo en vwo) moeten een maatschappelijke stage doen van 30 uur.

Natuurlijk wil je een stage kiezen die bij je past. De stagekrant On Stage! kan je daarbij helpen. In de krant vind je een overzicht van alle soorten stages. De krant bevat ook leuke verhalen van leerlingen die al stage gelopen hebben, en stukjes over bekende Nederlanders die vrijwilligerswerk doen, zoals Katja Schuurman, Jan Kooijman, Jetske van den Elsen, Floortje Dessing en Eric Corton. En er staan handige tips in voor het regelen van je stageplek.

Doe mee met de MAS-filmwedstrijd!

Maak een coole commercial over de maatschappelijke stage op jouw school. De commercial moet informatief zijn en eigentijds. Verzamel bijvoorbeeld filmpjes van jezelf en van medeleerlingen en maak er een overzicht van. Laat zien wat jouw school zo goed vindt aan de MAS. Let op: de film mag niet langer zijn dan 3 minuten!

Plaats je filmpje op YouTube, en stuur een mail naar cees.noordegraaf@zorn.nl en schrijf daarin het volgende:

Onze film staat op YouTube onder de naam: ... Wij zijn klas ... van ... (school). Je kunt ons bereiken via dit e-mailadres: ...

On Stage! De Maatschappelijke Stagekrant

Direct bestellenkliminstructie